Rekrykoulutus: Laivalevyseppä-hitsaaja, Meyer Turku Oy

Palaa takaisin

Rekrykoulutus: Laivalevyseppä-hitsaaja, Meyer Turku Oy

Hakuaika päättyy

13.12.2019

Kurssi alkaa

4.2.2020

Paikkakunta

Turku

Koulutuksen kuvaus

Meyer Turku Oy:n Laivanrakennusoppilaitos kouluttaa kuuden kuukauden työvoimapoliittisena koulutuksena laivalevyseppä-hitsaajia Meyer Turun telakalle. Koulutuksesta saat valmiudet työskennellä telakalla sekä levyseppänä että hitsaajana. Koulutuksen aikana tutuksi tulevat mm. erilaiset hitsausmenetelmät, levysepän työt sekä piirustusten luku.

Koulutuksessa yhdistetään teoriaopintoja perustyövaiheiden harjoitteluun oppilaitoksen harjoituspajoilla. Lisäksi koulutukseen kuuluu työharjoittelua tuotanto-osastoilla.

Aikaisemmalla vahvalla koulutus- ja osaamistaustalla on mahdollisuus suorittaa koulutus myös nopeammassa tahdissa. Valmiudet todistetaan työtodistuksilla, hitsausluokkapapereilla sekä työnäytteillä telakan työpajalla. Opiskelupolku määritellään yksilöllisesti opiskelijan kanssa.

Koulutusaika on: 4.2.2020 – 21.8.2020 (2 lomaviikkoa heinäkuussa)

Tutustu oheisesta linkistä siihen, millaista on opiskella levyseppä-hitsaajaksi Meyer Turun Laivanrakennusoppilaitoksella:
https://rekry.meyerturku.fi/koulutukset/rekrykoulutukset/laivalevyseppahitsaajakoulutus/

Laivalevyseppä-hitsaajana työskentely:

Tarjoamme sinulle aitiopaikan maailmanluokan alusten parissa sekä mahdollisuuksia oppia uutta ja kehittää ammattitaitoasi! Koulutuksen hyväksytysti suoritettuasi työskentelet Meyer Turun runkotuotannossa levyseppänä, hitsaajana tai molempina. Levysepän työhön kuuluu piirustusten mukaisesti tehtävän teräsrakenteiden kokoonpanon lisäksi myös hitsausta.

Toivomme tulevalta laivanrakentajalta:

Odotamme sinulta ennen kaikkea hyvää työasennetta ja innostunutta otetta oppia uutta! Metallialan koulutus ja työkokemus sekä kokemus muusta käsillä tehtävästä ja tarkkuutta vaativasta työstä ovat eduksi. Hyvien kädentaitojen lisäksi arvostamme kiinnostusta tekemääsi työtä kohtaan. Myös tarkkuus ja huolellisuus kuuluvat laivanrakentajiemme perusominaisuuksiin. Hakijoiltamme edellytämme hyvää suomen kielen taitoa.

Koulutus on työvoimakoulutusta, eli hakijan tulee olla työtön tai työttömyysuhan alainen koulutuksen alkuun mennessä (esim. lomautus tai YT-neuvottelut).

Kurssilla ja työssä selviytymisen edellytyksenä on hyvä terveys. Työterveyshuoltolaki määrittelee, ettei työ saa vaarantaa työntekijän terveydentilaa tai pahentaa aiemmin todettuja sairauksia. Henkilön sairaudet eivät myöskään saa aiheuttaa tapaturmavaaraa suunnitellussa työssä. Sairauksia, jotka ovat esteenä telakalla työskentelemiseen ovat esimerkiksi:
– sairaudet, joissa voi esiintyä äkillisiä ja odottamattomia tajunnan tason laskuja tai tasapainon menettämisen mahdollisuuksia (esim. diabetes, epilepsia, Menieren tauti)
– hengityselinsairaudet, allergiat ja atopia
– vuorokausirytmin muutosten tai epäsäännöllisen ruokailun pahentamat sairaudet (esim. vaikeat unihäiriöt, tulehdukselliset suolistosairaudet)
– tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet

Työhön tulevat sitoutuvat tarvittaessa tekemään vuorotöitä. Tämän vuoksi hakijalla ei voi olla sairauksia, jotka pahenevat vuorokausirytmin muutosten tai epäsäännöllisen ruokailun takia. Työssä ja opiskelussa kohdataan psyykkisesti ja sosiaalisesti vaativia tilanteita, joten edellytyksenä on hyvä psyykkinen tasapaino. Ennen työn aloittamista on terveystarkastus, johon liittyy aina huumetestaus.

Hakeminen:

Mikäli kiinnostuit tulevaisuudesta laivanrakentajana, täytä hakemus huolella ja muista myös perustella, miksi juuri sinä olisit hyvä lisä huipputekijöidemme joukkoon. Kutsumme hakijat haastatteluihin hakemusten perusteella.

Jätäthän sähköisen hakulomakkeen 13.12.2019 mennessä TE-palvelujen kautta. Koulutuksen numero on 687979.

Lisätietoja koulutuksesta antavat arkisin klo 8-15.30 Meyer Turku Oy:n koulutussuunnittelijat Anniina Ala-Prinkkilä p. 010 670 7319 ja Jussi Jantunen p. 010 670 7649.

Lisätietoja hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta p. 0295 020 702, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Voit seurata valinnan etenemistä www.te-palvelut.fi Oma asiointi- verkkopalvelun kautta.

Kurssihakemus on sitova, sitä ei voi perua ilman pätevää syytä.

Hakeminen

Hae paikkaa

Palaa takaisin