Laivanrakennuksen ihmeellisessä maailmassa

Palaa takaisin

Aapo Helin Aluepäällikkö, Konevarustelu

Aapo Helin on työskennellyt meillä lähes heti valmistumisestaan asti. Kone- ja tuotantotekniikan linjalta valmistunut insinööri kiinnostui reilu viisi vuotta sitten rungonkoonnin tuotantoinsinöörin tehtävistä telakallamme. Hän lähetti hakemuksensa ja läpäisi – omien sanojensa mukaan – ”melko mittavan rekrytointiprosessin”, mikä avasi hänelle oven ”laivanrakennuksen ihmeelliseen maailmaan”.

Helin sanoo viihtyneensä alalla. Hänelle on tärkeää, että työ on pitkäaikaista ja tulevaisuus telakalla turvattu. Turvallisuuden ja jatkuvuuden lisäksi työn mielekkyyteen vaikuttavat ison talon edut terveydenhuollossa, vapaa-ajan harrastuksissa ja työympäristössä.

Oppimishaluiselle ja aktiiviselle ihmiselle myös työtehtävien monipuolisuus on äärimmäisen tärkeää. Ensimmäisessä toimenkuvassaan Helinin tehtävä oli koordinoida laivan eri alueiden teräsvalmiuksia maalaus- ja varusteluosastoja varten. Hän myös vastasi työturvallisuudesta ja aikataulutuksesta sekä valvoi alihankintana ostettuja runkoasennuksia. Hänelle tarjoutui myös mahdollisuus ulkoisen alihankinnan Site Manager -tehtävään Liettuassa. Komennukselta palattuaan hän haki telakkamme sisäisen hakujärjestelyn kautta nykyiseen toimenkuvaansa, konevarustelun aluepäälliköksi.

Tehtäväänsä varusteluorganisaation kone- ja kansialueiden aluepäällikkönä Helin pitää mielenkiintoisena ja laaja-alaisena. Helin vastaa esimiehenä omista konealueistaan aina suunnittelusta valmiin alueen luovuttamiseen tilaajalle ja varustamolle. Työhön kuuluu myös muita tehtäviä, kuten erilaisia kehitysprojekteja ja merikokeiden suunnittelua ja valvomista.

Helin kokee, että laivanrakennuksen pitkät perinteet tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia uuden oppimiseen aktiiviselle, tekniikasta kiinnostuneelle ihmiselle. Laivan rakentamisessa parasta on telakan ammatillinen verkosto ja tiivis yhteistyö kaikkien osa-alueiden kesken.

Kaiken työn laivanrakennuksen ihmeellisessä maailmassa  kruunaa valmiin laivan luovuttaminen tilaajalle ja laivan miehistölle. On hienoa olla lähettämässä isoja, innovatiivisia risteilyaluksia maailman merille.

Palaa takaisin