Lapsuuden haave toteutui

Palaa takaisin

Laura Klami Käyttöönottoinsinööri, Varustelu

Ennen kuin valmis laiva lasketaan vesille ja luovutetaan asiakkaalle, ammattilaisemme käyvät läpi laivan käyttöönottoon liittyvän tiukan testauksen ja tarkastuksen. Yksi valmistuvien laivojen käyttöönotosta vastaavista ammattilaisista on Turun telakkamme varustelussa työskentelevä käyttöönottoinsinööri, Laura Klami.

Laura muistelee haaveilleensa telakalla työskentelystä jo lapsuudessaan, jolloin hän asui Helsingin telakan lähellä. Unelma toteutui lopulta vuonna 2001, kun hän työllistyi opiskeluaikoinaan telakalle lvi-suunnittelijaksi ja sen jälkeen laatukoordinaattoriksi käyttöönoton tehtäviin. Muutettuaan Turkuun vuonna 2011 Laura työskenteli aluksi Turun telakan runkotuotannossa suurlohkokoonnissa tuotannonohjaajana ja myöhemmin tuotantoinsinöörinä. Varusteluun hän siirtyi vuonna 2016 työskentelemään käyttöönoton tehtävien parissa.

Lauran nykyinen työ käyttöönottoinsinöörinä on hyvin monipuolista, sisältäen muun muassa vesillelaskujärjestelyjä, käyttöönottojen ja laiturikokeiden aikatauluttamista, laivojen valmistumisen seuraamista ja raportointia sekä merikokeiden toteutusta ja niihin liittyvien järjestelyiden hoitamista. Merikokeisiin liittyviä järjestelyitä ovat esimerkiksi merikokeisiin osallistuvien henkilöiden valinta sekä merikokeiden aikana asutettavien hyttien ja noudatettavien ruokailuaikojen suunnittelu. Merikokeiden aikana Laura toimii itse toisena koematkapäällikkönä sekä käyttöpäällikön työparina yleisesti käyttöönottoon liittyvissä töissä. Hän kuvailee työnsä alkavan jo suunnitteluvaiheessa ja päättyvän vasta takuuajan umpeuduttua.

Merikokeita projektin kohokohdaksi luonnehtiva Laura pitää erityisesti työnsä monipuolisuudesta ja siitä, että pääsee näkemään laivan kokonaisrakennusajan aivan alusta luovutukseen asti. Tärkeintä omassa työssä on Lauran mukaan ollut se, että hän on lähtenyt kaikki nämä vuodet joka aamu innoissaan töihin ja kokenut todella nauttivansa työstään. Mahtavat työkaverit ovat työssä viihtymisen kannalta Lauran mielestä eräs työpaikan tärkeimmistä puolista.

Laura on päässyt Turun telakkauransa aikana kokemaan suuren määrän organisaatioon liittyviä muutoksia, kuten telakan omistajan- ja nimenmuutokset. Tällä hetkellä hän kuvaa työpaikkaan liittyvää jatkuvuuden tunnetta kuitenkin varmemmaksi kuin koskaan ennen.

– On hienoa tietää töiden jatkuvan niin monta vuotta eteenpäin. Se vaikuttaa positiivisesti kaikkien asenteisiin täällä. Toivon vilpittömästi, että saan työskennellä Meyerin Turun telakalla eläkeikään saakka, Laura tiivistää.

Nykyisin Laura työskenteleekin meillä varustelupäällikkönä!

Palaa takaisin