Oppimisympäristönä maailman parhaat risteilijät

Palaa takaisin

Jesse Huovinen Työnjohtaja / Rekrykoulutettu, Laivanrakennusoppilaitos, Putki- ja koneasentajakurssi

Jesse Huovinen on yksi laivanrakennusoppilaitoksestamme valmistuneista opiskelijoista. Hänet ajoi uudelle uralle töiden loppuminen edellisessä työpaikassa.

Uutta työpaikkaa etsiessään hän näki telakkamme laivaputki- ja koneasentajakurssin ilmoituksen. Metalliteollisuus oli kiinnostanut häntä jo pidempään, joten kurssi-ilmoitus sai hänet soittamaan telakalla työskentelevälle tutulleen ja kyselemään lisää. Tuttava osasi valottaa putki- ja koneasentajan työn sisältöä ja kertoa lisää telakkamme toiminnasta. Tämän jälkeen Jesse oli varma, että haluaisi työskennellä yhdessä Suomen vakaimmista yrityksistä, maailman parhaiden risteilijöiden parissa.

Jesse oli yksi kurssille valitusta paristakymmenestä rekrykoulutettavasta. Valituilta odotetaan hyvää työasennetta, innostusta, hyviä kädentaitoja ja huolellisuutta.
Koulutuksen aikana opiskelijoille tulevat tutuiksi muun muassa aluevarustelutyöt, koneasennukset, käyttöönotot, putkistojen koeponnistukset, putkihitsaus ja piirustusten luku. Kolmen kuukauden opiskelun jälkeen kurssilaiset siirtyvät työharjoitteluun tuotantoon. Jesse antaa kiitosta telakkamme paasijärjestelmälle, jossa kokeneet laivanrakentajat opastavat tulijaa käytännön töissä. Kaiken kaikkiaan koulutus kestää puoli vuotta.

Jesse on viihtynyt telakalla; paikan eduksi hän laskee asiantuntevat opettajat ja hyvät kurssikaverit. Uusien asioiden opettelu tekee päivistä kiinnostavia. Hänen tavoitteenaan on ollut alusta asti jäädä telakalle ja kehittää ammattitaitoaan.

Nykyisin Jesse työskenteleekin meillä työnjohtajana!

Palaa takaisin