Yksityiskohdista suuriin kokonaisuuksiin

Palaa takaisin

Toni Sainio Osastopäällikkö, Rungonkoonti

Toni Sainio aloitti telakkauransa rungonkoonnin tuotantoinsinöörinä telakallamme vuonna 2015 ja eteni nopeasti saman osaston osastopäälliköksi. Koulutukseltaan hän on tuotantotalouden insinööri. Aikaisemmin Toni on työskennellyt bioteknologia-alalla, josta saatu työkokemus kokonaisuuksien hallinnasta on auttanut myös nykyisissä tehtävissä.

Runkotuotannon organisaatio muodostuu osastopäälliköiden lisäksi tuotantoinsinööreistä, työnjohtajista ja työntekijöistä. Runkokoonnin osastopäällikkönä Toni kuuluu runkotuotannon johtoryhmään ja vastaa oman osastonsa toiminnasta kokonaisuudessaan. Osastopäällikön tehtäviin kuuluu muun muassa rekrytointi ja budjetista vastaaminen.

Telakan runkotuotanto suunnittelee ja valmistaa kaikki aluksen teräsosat ja jalostaa ne laivan runkoon nostettaviksi suurlohkoiksi. Nämä jopa 600 000–1 200 000 kiloa painavat suurlohkot siirtyvät lopuksi rungonkoontiin asennettavaksi. Ei siis mitään pitsinnypläystä, mutta työ vaatii kuitenkin hyvää organisointikykyä ja tarkkuutta jokaisessa eri vaiheessa.

Koko ketjussa osavalmistuksesta rungonkoontiin työskentelee noin 700 eri alan osaajaa lukuisilla toimenkuvilla. On runko- ja työsuunnittelijoita, levyseppiä, hitsaajia sekä erilaisia logistiikka- ja kunnossapitotehtävien ammattilaisia. Osaston laaja osaaminen ja useiden eri ammattilaisten yhteistyö kiinnostavan lopputuotteen parissa tekee myös Tonin työstä mielenkiintoista. Tonin mukaan työpaikalle on mukava tulla myös siksi, että työntekijöiden keskuudessa vallitsee hyvä ja positiivinen ilmapiiri.

Osastopäällikön työnkuvaan kuuluu laaja kirjo erilaisia esimies- ja kehitystehtäviä. Toni kiittelee työpaikan tukea uuden luomiselle: telakkamme tavoitteena on toimia edelläkävijänä alan standardeissa, ja maailmanluokan toimintamallien luominen kannustaa koko työyhteisöä kehittämään omaa ammattitaitoaan ja tehostamaan prosesseja.

 

Palaa takaisin